Veelgestelde vragen

Vragen over de baby spa

Je bent welkom met je baby in onze baby spa vanaf 2 weken oud, met de voorwaarde dat het navelstompje is afgevallen en genezen, tot de leeftijd van 1 jaar.

Een sessie hydrotherapie duurt ongeveer +/-30 minuten. Ik houd rekening met het tempo en behoefte van jullie baby dus de duur kan wat afwijken. Het is wel aangewezen om je kindje voordien te voeden. Wij hebben een knus hoekje in onze baby spa waar je ontspannen je baby borstvoeding of een flesje kan geven.

Een sessie babymassage duurt ongeveer +/-30 minuten. Ik houd rekening met het tempo en behoefte van jullie baby dus de duur kan wat afwijken. Het is wel aangewezen om je kindje voordien te voeden. Wij hebben een knus hoekje in onze baby spa waar je ontspannen je baby borstvoeding of een flesje kan geven.

Het is niet aangeraden om met een ziek kindje naar onze baby spa te komen. Een ziek kindje voelt zich niet prettig en heeft voldoende rust en zorg nodig in zijn eigen vertrouwde omgeving. Daardoor ben ik genoodzaakt om zieke kinderen te weigeren om een veilige en hygiënische omgeving te blijven waarborgen voor alle kinderen in de baby spa.

Om een afspraak in de baby spa te annuleren, verzoeken wij u dit minstens 24u van tevoren te doen. U kunt uw afspraak annuleren door volgende stappen te volgen:

Telefonisch: Bel ons op 0485/139.779 en geef uw naam, de datum en tijd van uw afspraak door. Ik zal uw annulering verwerken en , indien gewenst, een nieuwe afspraak voor u inplannen.

Door minstens 24u van tevoren te annuleren, helpt u ons om andere klanten van dienst te kunnen zijn en onze planning efficiënt te beheren. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Dan ga ik graag met jullie op zoek naar een ander alternatief.

Vragen over onze vroedvrouwdiensten

Als geconventioneerde vroedvrouw volg ik de vastgestelde tarieven van het RIZIV en vraag ik geen extra supplementen. Dat wil zeggen dat mijn verstrekkingen volledig door jullie mutualiteit wordt terugbetaald. Ik werk volgens de derdebetalersregeling en wordt uitbetaald door de ziekenfondsen.

Tarieven waar geen tussenkomst van het ziekenfonds voorzien zijn, worden op voorhand besproken. Momenteel is dit het geval bij een preconceptioneel consult en bij de opstart van dossierkosten.

In de zwangerschap heb je recht op 12 prenatale consulten die volgens eigen noodzaak ingepland worden.

Na de bevalling kom ik dagelijks langs tot dag 5, nadien heb je nog recht op 6 postnatale consulten die je kan inplannen tot 1 jaar na de geboorte van jullie kindje. Indien nodig kunnen er aanvullend nog extra consulten geregistreerd worden op voorschrift van een arts.

Dit doe je door contact op te nemen met één of meerdere kraamzorgorganisaties (via de mutualiteit, De wieg, familiehulp,…) in jouw regio om informatie op te vragen over hun diensten, beschikbaarheid en kosten. Dit kun je doen via e-mail, telefonisch of online formulieren invullen. Een vroedvrouw helpt jou hier graag bij indien gewenst. Idealiter vraag je kraamzorg aan rond de vijfde of zesde maand van de zwangerschap.

Vanaf de zesde maand van je zwangerschap kan je het startbedrag aanvragen. Je vraagt best eerst een medisch attest met de vermoedelijke bevallingsdatum aan jouw gynaecoloog. Nadien moet je een uitbetalingsinstelling kiezen. Online kan je een invulformulier invullen via de website van de gekozen uitbetalingsinstelling. Het startbedrag wordt ten vroegste twee maanden voor de vermoedelijke bevallingsdatum uitgekeerd. Indien je vragen hebt omtrent het aanvragen van het startbedrag dan helpt een vroedvrouw je graag verder.

Voordat je officieel een aanvraag indient, is het aangeraden om eerst in overleg te gaan met je werkgever. Dien je officiële aanvraag ten minste 3 maanden voor de gewenste startdatum van je ouderschapsverlof in. Je doet dit best via een aangetekend schrijven. De personeelsdienst op jouw werk helpt jou hier graag verder. Indien je vragen hebt dan helpt een vroedvrouw je hier graag bij.

Prenatale rust kan 6 weken starten voor de vermoedelijke bevallingsdatum ( acht weken bij een meerlingenzwangerschap). Het is verplicht om minstens één week prenatale rust op te nemen voor de vermoedelijke bevallingsdatum.

Het bevallingsverlof bedraagt maximaal 15 weken. Indien je prenataal meer dan één week hebt opgenomen, worden deze dagen afgetrokken van jouw postnataal bevallingsverlof.

Je hospitalisatieverzekering dekt bij zwangerschap en bevalling doorgaans je bevallingskosten in het ziekenhuis. Prenatale zorg 30 dagen voor de uitgerekende datum (controles, kiné,…), en uiteraard ook opname bij complicaties bij jezelf als een opname van je baby op de neonatologie. Nazorg voor de moeder (tot 3 maanden na de bevalling) zoals consulten, kiné, zaken die nodig zijn om goed te herstellen kunnen ook teruggevorderd worden door je hospitalisatieverzekering. Indien je beroep hebt gedaan op kraamzorg dan kan je dit ook deels of volledig terugvorderen van je verzekering.

Let wel op: dekking en wachttijden verschillen per polis. Controleer je polis voor specifieke details. Indien je vragen hebt hierover dan help ik je graag verder.

Staat jouw vraag er niet bij?

Stuur ons een berichtje en we helpen je graag verder